Kedves Érdeklődő, amit a BRFK-ról tudni kell nevű ismeretterjesztő rovatunkat olvashatod.

Olyan fura dolog, ahogy Isten munkálkodik, álmélkodva állok meg és teszem fel a kérdést, hogyan csinálod ezt Uram? Elárulom, hogy mi is történt… 

2014 tavaszán jött egy gondolat és egy hatalmas lendület, hogy pár régi kedves barát elkezdené ezt a csoportot, mert olyan jó lenne, ha rendszeresen együtt tudnánk imádkozni, örülni, és ha kell, akkor támogatni egymást. Ehhez kaptunk keretet a gyülekezettől és Isten áldását, hiszen szépen lassan egyre többen és többen lettünk és az új tagok mind-mind egy új színt hoztak a csoportba. Az igazság az, hogy nagyon megszerettük egymást, hisz tudjuk, érezzük, Istentől kapott testvérek vagyunk mind, akik péntekenként belépünk a kisház ajtaján.

Már fél év alatt rengeteg változást éltünk meg. Hatalmas köszöntések, könnyes búcsúk, vidám játékok és hihetetlenül mély és filozofikus beszélgetések tesznek minket olyanná, amilyenek vagyunk. Ami állandó az életünkben, az Isten szeretete. 

A nevünk egy rövidítés; Budapest-Rákosfalvai Fiatal Keresztények. Bár mi református hitet vallunk, nevünkből is adódik, hogy szeretettel várunk minden keresztény fiatalt. Elsősorban a 25-35 éves korosztályt képviseljük és saját korosztályunkat is szeretnénk megszólítani, elhívni közénk. Amit még tudni kell rólunk, hogy a fiatal felnőtt titulust azzal érdemeltük ki, hogy mind elkezdtünk már valamilyen formában dolgozni, de hozzá kell tennem; gyermeki lelkesedésünk kifogyhatatlan. :)

Alkalmaink ennek szellemében telnek, van, hogy játékosan, van, hogy egy mélyebb szakaszt feszegetve, de Isten mindig helyet kap közöttünk.

 

Ha kedvet kaptál bátran csatlakozz, szeretettel várunk!

További infóért elérhető vagyok istentisztelet után, vagy az ildikovermes (kukac) gmail.com email címen.